Hírek

Altiszti állománygyűlést és fejlesztő foglalkozást tartottak a Petőfi laktanyában.

Az előző negyedév feladatainak rövid értékelése után Asztalos Sándor főtörzszászlós, az MH BHD vezénylőzászlósa egy – a katonák mindennapi életének megkönnyítésére szolgáló -általános tájékoztatót tartott. Ezt követően altiszti szemszögből ismertette a következő negyedév feladatait. Hangsúlyozta, hogy a jól működő, érthető kommunikáció és egymás tiszteletben tartása kiemelten fontos mindannyiuk számára. Bizakodva beszélt a Zrínyi 2026 programról, ami új lehetőségeket és nagy potenciált jelent fejlődés szempontjából az alakulatnak és a katonáknak is.

Asztalos főtörzszászlós tervek szerint hamarosan az altisztképzés és oktatás rendszerében vezetői feladatokat lát majd el. Ennek apropóján mutatta be a résztvevő állománynak Balázs Tibor törzszászlóst, aki a Dandár leendő vezénylőzászlósa lesz.

A törzszászlósnak nem ismeretlen hely a Petőfi laktanya. 1994-ben lépte át először a kapuját, itt látta el első altiszti beosztását őrmesterként. Rövid bemutatkozása után ismertette a katonákkal a jövőbeni elképzeléseit és biztosította őket arról, hogy ő is – csak úgy, mint Asztalos főtörzszászlós – maximálisan támogatni fogja őket munkájuk során. Előadásában kiemelte: „Egy katona nem csak egyenruhában katona! A katonának civilben, szolgálati időn kívül is az egyenruhához méltóan kell viselkednie, hiszen a honvédséget képviseljük mindig és mindenhol! „

Zárásként azokhoz szólt, akik beiskolázásra kerültek az MH Altiszti Akadémia altiszti alaptanfolyamára. A rájuk váró kihívásokra és lehetőségekre hívta fel a figyelmet és hangsúlyozta, hogy akik bekerültek erre a tanfolyamra, azok parancsnokaik és vezénylőzászlósaik bizalmát élvezik, így maximálisan bizonyítaniuk kell a jövőben is.

Fotó: A szerző felvételei

 

Oldalunk sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése érdekében.