Szerző: Kun-Orosz Adrienn
Kategóriájában ismét első helyezett lett a Magyar Honvédség katonaszakács csapata a Pákozd-Sukorói Arborétum és Vadasparkban megrendezett Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztiválon, amelyet immár tizenharmadik alkalommal tartottak meg, szeptember 7-én.
A fő versenyszám a Vadételek asztala nevet viselte, amelyben kategóriánként díjazták az első három helyezettet. A versenyzőknek bográcsban kellett elkészítenie az ételeket, főzhettek vaddisznóból, muflonból, őzből, vagy szarvasból.
Azt, hogy melyik csapat, melyik kategóriában indult, idén is sorsolás döntötte el. A többségében az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandárnál szolgáló csapatnak muflon húsból kellett ízletes fogásokat készítenie.
Az összeállított menü – ebben az évben is – első helyezést érdemelt, a győztes katonacsapat a következő ételsorra nyűgözte le a zsűrit: vadragu erdei gombákkal, egri bormártás, áfonyás, pisztáciás vadpástétom, zöldfűszeres burgonyalángos, füstölt olajos fehérrépa püré, párolt sárgarépa.
A csapat tagjai: Sümegi Zoltán százados, katonai csapatvezető, Balázs Gergő, csapatkapitány, Gulyás Károly, szakmai csapatvezető, Domonkos Marcell, Kontra József szakaszvezető, Horváth Tibor, Rózsa Mária, Lukács Péter, valamint Juhász László, az MH Anyagellátó Raktárbázis 4. KORK Mátraháza és Lehóczki Róbert, MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ honvédelmi alkalmazottja.
Fotó: Sümegi Zoltán százados